Finanțările nerambursabile redirecționate spre spital. Se anulează și Zilele municipiului Petroșani

Toți banii alocați finanțărilor nerambursabile și pentru organizarea Zilelor municipiului Petroșani vor fi redirecționați către Spitalul de Urgență din Petroșani. În total este vorba  de suma de 340.000 de lei. Prin urmare, primarul municipiului Petorșani, Tiberiu Iacob Ridzi, va retrage de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Petroșani Proiectul de Hotărâre nr. 13, privind aprobarea ”Ghidului de eligibilitate pentru elaborarea și prezentarea proiectului în vederea atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Petroșani – domeniul sport” și a ”Ghidului de eligibilitate pentru elaborarea și prezentarea proiectului în vederea atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Petroșani – domeniul tineret”. De asemenea, licitația lansată pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru Culte va fi ANULATĂ.

” Am luat decizia ca toate sumele ce urmau să fie alocate pentru finanțările nerambursabile din bugetul local – domeniile Sport, Tineret și Culte să fie direcționate către Spitalul de Urgență Petroșani, Asistență Socială sau orice alte măsuri administrative necesare pentru a depăși această sitație pandemică.De asemenea, anul acesta vom renunța la organizarea Zilelor Municipiului Petroșani, iar banii care ar fi urmat să îi alocăm în calitate de coorganizator vor fi, de asemenea, redirecționați. În total, este vorba despre 340.000 de lei, după cum urmează: 40.000 de lei – Tineret și Sport, 200.000 de lei – Culte și 100.000 de lei – Zilele Municipiului Petroșani”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Primarul din Petroșani a luat această decizie pe considerentul că aceste sume sunt acum foarte importante pentru salvarea de vieți și pentru limitarea, pe cât posibil, a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus COVID – 19.

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *