Finațele Publice de la Brașov cer în continuare terenurile de la o societate minieră

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov a făcut apel în dosarul terenurilor revendicate de la SNIMVJ. Dosarul a fost înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Brașov, iar până acum a fost amânată de două ori pronunțarea în dosar.

La finalul anului trecut, instanța a dat o sentință în ceea ce privește terenurile pe care Primăria Predeal le-ar fi revendicat de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. Instanța a respins solicitările orașului Predeal.

„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul-pârât U.A.T. Predeal, prin reprezentant legal, în contradictoriu cu pârâţii Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A., prin reprezentant legal, şi Compania Naţională a Huilei S.A. Petroşani, prin reprezentant legal, ca fiind exercitată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul-pârât U.A.T. Predeal, prin reprezentant legal, în contradictoriu cu pârâtul-reclamant Statul Român, prin reprezentant legal, ca neîntemeiată. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâtul-reclamant Statul Român, prin reprezentant legal, în contradictoriu cu reclamantul-pârât U.A.T. Predeal, prin reprezentant legal, ca tardiv formulată”, arată decizia Judecătoriei Brașov, acolo unde orașul stațiune Predeal a chemat în judecată Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, Compania Națională a Huilei, prin lichidator și Statul Român.

Primăria orașului Predeal a revendicat mai multe terenuri de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. 1.615 metri pătrați a indentificat Primăria Predeal și le-a solicitat companiei din Valea Jiului care se ocupă de închiderea minelor.

Oficialii administrației locale din județul Brașov au identificat o serie de terenuri care în urmă cu 128 de ani s-au aflat în proprietatea Societății Anonime Română pentru Exploatarea minelor de Cărbuni Petroșani. Mergând pe fir au ajuns la SNIM.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *