Flori în gropile din drumul judeţean

Au plantat flori şi porumb în mijlocul drumul judeţean 107A către Geoagiu Băi. Sătenii din comuna Rapoltu Mare spun că s-au săturat să îşi rupă maşinile în gropile din asfalt. Pentru că nici administraţia judeţeană, nici cea locală nu au luat măsuri de ani întregi şi nici măcar nu au peticit drumul, răpoltenii au găsit alte metode de a atrage atenţia asupra stării în care a ajuns drumul judeţean care duce în staţiunea Geoagiu Băi.

Oamenii s-au plâns autorităţilor în nenumărate rânduri. Cum nu s-a întâmplat nimic, au început să posteze public mesaje şi fotografii. Au sperat că factorii de decizie vor interveni pentru a astupa gropile din sate sau cele de lângă Măgura Uroiului. „DJ107 A – sectorul dintre Uroi și GEOAGIU! De peste 15 ani numai gropi și petece sporadice, traversări pentru canalizări rămase nefinalizate , „astupate” cu … balast . Nepăsarea, nesimțirea, indolența, bătaia de joc a Primăriei din Rapolt și a administratorului acestui drum!”, scrie Dorin Coleniac pe o reţea de socializare unde a şi postat mai multe fotografii.

Sătenii spun că au ajuns la limita răbdării şi şoferii la limita bugetului pentru reparaţii. Anul trecut, în toamnă, cineva a desenat petale în jurul gropilor din asflalt. Nici aşa nimeni nu a luat vreo măsură.

Acum localnicii au ieşit la plantat. Au pus pământ în gropi şi au adus flori şi porumb. Aşa ca şoferii să vadă din timp gropile şi să le ocolească. Întrebate de starea drumurilor şi măsuri, autorităţile fac promisiuni.

Drumul judeţean care trece prin Rapolt şi merge către staţiunea Geoagiu Băi este prins într-un proiect european. „O să ne uităm şi pe drumurile care sunt cuprinse în proiecte, cum e Culoarul Mureş Nord. Veţi vedea că, în ritmul de lucru din perioada următoare, sperăm să se îndrepte lucrurile”, declară Mircea Bobora, preşedinte Consiliul Judeţean Hunedoara, care spune că prioritate 1 este totuşi drumul dinspre Hunedoara către zona Cinciş: „A fost creat un sistem de priorităţi şi sperăm ca intensitatea cu care vom lucra la reparaţii de drumuri o să fie mai mare după rectificare, în vara asta. Un exemplu de bune practici e zona turistică  Cincis, unde până la Topliţa s-au început lucrările de reparaţie”, spune şeful CJ.

 

Laura  OANĂ

 

2 comentarii la „Flori în gropile din drumul judeţean

 • 17 iulie 2018 la 21:37
  Permalink

  Hunedoara Cincis???? Ce gumă proastă. Reparațiile sunt jalnice, Nu cred ca apuca toamna acele petece

  Răspunde
 • 17 iulie 2018 la 23:35
  Permalink

  Desi valea jiului a votat de 28 ani cu PSD , Consiliul Judetean Hunedoara PSD nu asfalteaza drumul judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , …

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *