Florin Cîţu, la inaugurarea unei instituții din țară: Vorbim de 22 de ani pentru o singură clădire, 22 de ani pentru această construcţie şi 28 de miniştri

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri după-amiază, la inaugurarea Palatului Justiţiei din Prahova, că a fost nevoie de 22 de ani pentru ridicarea clădirii, iar astfel de lucruri nu mai pot fi tolerate.

Prezent miercuri după amiază la Ploieşti, unde participă la inaugurarea Palatului Justiţiei Prahova, premierul Florin Cîţu a făcut referire la faptul că inaugurarea construcţiei are loc la peste două decenii de la începerea acesteia, el afirmând, în acest context, că situaţiile de acest fel nu trebuie să se repete.
„Mă bucur să fiu astăzi aici, deşi, vă spun de la început, aş fi vrut să fie o altă situaţie. Aş fi vrut să fie această inaugurare cu mulţi ani în urmă, când trebuia să fie, dar este bine şi astăzi. (…) Am primit şi eu istoricul acestei clădiri. Vorbim de 22 de ani pentru o singură clădire, 22 de ani pentru această construcţie şi 28 de miniştri. Cred că – şi o să fiu foarte ferm aici – aşa ceva nu mai poate fi tolerat în România”, a afirmat premierul Florin Cîţu.
El a amintit că a alocat, încă de pe vremea când deţinea portofoliul de ministru al Finanţelor Publice, fonduri pentru Palatul Justiţiei Prahova.
Cîţu a făcut referire la spaţiile „improprii, subdimensionate, chiar insalubre” în care au funcţionat instanţele din judeţul Prahova.
„Vom repara mult mai multe lucruri în perioada următoare. Resurse avem, e nevoie doar de voinţă, câteodată şi de voinţă politică. Dar avem acum şi resurse, şi voinţă politică. Eu sunt un om care am cerut, cer reforme în domenii esenţiale, iar justiţia este un domeniu esenţial, iar prin reforme nu înţeleg doar modificarea legislaţiei, adaptarea legislaţiei la cadrul european, judecarea cu celeritate a dosarelor, dar şi asigurarea unor spaţii propice pentru desfăşurarea activităţii”, a adăugat primul ministru.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *