Florin Cîţu: Luna iunie 2020 este o lună cu un rezultat financiar de excepţie pentru această perioadă îngrozitor de dificilă

Ministrul Finanţelor Publice, Forin Cîţu,afirmă, joi, că Guvernul a câştigat încrederea investitorilor, lucru dovedit de faptul că în luna iunie 2020 costurile cu plata dobânzilor au fost mai mici decât cele plătite, în iunie 2019, de Guvernul PSD. De asemenea, Cîţu anunţă rezultate financiare „de excepţie” pentru luna iunie, în contextual economic actual. „Revenierea în V a economiei rămâne scenariul de bază”, a afirmat Cîţu.

„Incontestabil! Am câştigat încrederea investitorilor în acest guvern. În luna iunie 2020, costurile cu plata dobânzilor au fost mai mici faţă de costurile plătite de guvernul socialist în iunie 2019. Am reuşit aceasta performanţă în mijlocul celei mai mari crize economice pentru economia global”, a scris, joi, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, „încrederea investitorilor în Guvernul PNL înseamnă dobânzi mai mici pentru sume mult mai mari şi cel mai important reducerea cheltuielilor bugetare”.

„Luna iunie 2020 este o lună cu un rezultat financiar de excepţie pentru această perioada îngrozitor de dificilă prin care trece economia globală. Revenierea în V a economiei rămâne scenariul de bază”, a mai scris Cîţu.

Şi în 18 iunie, Florin Cîţu a vorbit despre ”o revenire rapidă în V, începând cu trimestrul III anul acesta”.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *