Focar de pestă porcină africană într-o localitate

Un focar de pestă porcină africană a fost depistat într-o localitate din judeţul Sibiu, iar 50 de animale au fost ucise sub supraveghere veterinară pentru a se evita riscul de răspândire pentru acest virus.

Prefectura Sibiu a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 6 octombrie a fost descoperit un focar de pestă porcină africană în localitatea Daia, comuna Roşia.

În urma acestei situaţii, vineri, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

“În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului şi de asemenea a fost adoptată decizia privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană”, se arată în comunicat.

Astfel, autorităţile au stabilit zonele de protecţie şi supraveghere.

Localităţile  aflate în zona de protecţie sunt: Daia, Daia Nouă, Nou şi Rosia. Fondul de vânătoare aflat în raza zonei de protecţie este: F.V.22 Hamba, F.V.8 Caşolţ si F.V.24 Ţichindeal.

Prefectura Sibiu a menţionat că localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Hamba, Şura Mare, Sibiu, Bungard, Caşolţ, Cornăţel, Nucet, Vurpăr, Şelimbăr, Mohu, Bradu şi Săcădate, iar  fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.21 Şelimbăr, F.V.23 Vurpăr, F.V.39 Marpod si F.V.7 Bradu.

De asemenea un număr de 50 suine din exploataţie au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane.

Acestea au fost evaluate şi s-a întocmit dosarul de despăgubire, a menţionat sursa citată.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.