Fondul de Tranziție Justă și ITI Valea Jiului vor aduce bani pentru investiții

Fonduri europene sunt o componentă importantă a fiecărei administrații publice locală. De cele mai multe ori fondurile din bugetele proprii sunt insuficiente pentru toate investițiile pe care edilii le doresc pentru localități. Aceste lucruri se întâmplă și în Valea Jiului, însă zona a fost prinsă în Fondul de Tranziție Justă. Mai mult decât atât fonduri se vor putea accesa și prin ITI Valea Jiului.  Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, este de părere că atât Fondul de Tranziție Justă cât și ITI Valea Jiului vor dezvolta Petroșaniul și implicit Valea Jiului prin cele peste 280 de milioane de euro care vor fi puși la dispoziție pentru următorii șapte ani.

”Pentru următorii șapte ani, zona noastră va beneficia de 284 de milioane de euro pe Fondul de Tranziție Justă și ITI Valea Jiului. 180 de milioane de euro sunt bani care vin prin Fondul de Tranziție Justă, cea mai mare parte a sumelor fiind destinate IMM-urilor și pentru crearea de noi locuri de muncă, iar diferența este alocată pe ITI Valea Jiului. Contribuția proprie a firmelor care vor accesa aceste fonduri europene va fi cuprinsă între 20% și 35% maxim”, spune Tiberiu Iacob Ridzi primarul muncipiului Petroșani.

În municipiul Petroșani se are în vedere realizarea mai multor lucrări de investiții atât pe proiecte pe fonduri europene cât și prin PNRR sau prin programul Anghel Saligni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *