Fonduri europene pentru reconversia unei foste unități miniere

Autoritățile locale de la Uricani au scos la licitație contractul de execuție lucrări aferente proiectulului Regenerare urbană – Fostul sediu administrativ E.M. Valea de Brazi. Transformarea va avea loc cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Contractul este estimat la valoarea de 2.069.227 lei.

Obiectivul proiectului constă în reconversia şi refuncţionalizarea unei suprafeţe de 2296 mp, degradată și neutilizată din oraşul Uricani, în scopul creării unei zone de spațiu verde și agrement pentru populaţia oraşului.

“În parc vor fi montate bănci, mese și grătare în fiecare filigorie, urmărindu-se obținerea unei imagini unitare în concordanță cu stilul adoptat. Mesele și băncile vor fi realizate din lemn și metal”, arată documentația.

În zona afectată de fosta clădire se vor executa următoarele lucrări: se înlătura toate resturile şi materialele rămase în perimetrul construcţiei; excavarea, încărcarea şi evacuarea pământului contaminat cu moloz de pe o adâncime de 40 cm de la cota terenului; nivelarea terenului; procurare pământ vegetal, fertil pentru realizarea umpluturilor; aşternere strat de 30 cm de pământ fertil; aşternere strat de 10 cm de pământ fertil în amestec cu nisip 2:1; amenajare peisagistică a terenului, zone recreere, zonă toalete ecologice, dar și mult spațiu verde.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *