Fonduri europene pentru stațiunile montane și patrimoniul UNESCO

ADRVEST a lansat spre informare și consultare oportunitățile de finanțare prin POR Vest 2021-2027 în domeniile turismului și culturii. Cele două sectoare dețin un rol esențial în dezvoltarea Regiunii Vest, datorită potențialului lor considerabil de a genera creștere economică și noi locuri de muncă.

„Unul dintre angajamentele ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management, este să promoveze buna guvernanță a politicii de coeziune, să garanteze un proces participativ deplin, bazat pe transparență, deschidere, incluziune, implicare și co-creare. Ne-am propus să aplicăm cele mai inovatoare metode și instrumente digitale, pentru a crea un dialog cu adevărat european cu locuitorii din Regiunea Vest, cu societatea civilă și potențialii beneficiari ai programului (autorități și instituții publice, mediul de afaceri, academic și cercetare)”, arată ADRVEST.

Pot beneficia de finanțare stațiunile turistice.

„Dezvoltarea infrastructurii turistice specific;  Amenajarea și dezvoltarea unor trasee pentru practicarea activităților recreative și sportive;  Sprijinirea dezvoltării turismului montan; Zone multifuncționale de agrement; Piste ciclabile și alei pietonale; Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de utilitate publică”, arată ADRVEST.

Fonduri europene pot fi accesate și pentru valorificarea patrimoniului UNESCO.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *