Înscrierea în clasa pregătitoare se poate realiza și online

Până în data de 10 mai, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial, părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Aceștia trebuie să completeze cererea tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Completarea online va putea fi făcută pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, inscriere.edu.ro.

Cererea-tip cuprinde datele personale ale părintelui, datele personale ale copilului, datele de contact și date despre școala la care părinții solicită să fie înscris copilul.

„Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar”, conform metodologiei.

În situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ declarația pe propria răspundere, prevăzută în Anexa nr. 3, cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.