Fonduri europene pentru universitățile din Regiunea de Vest

Universitățile din Regiunea Vest pot depune proiecte în cadrul apelului destinat instituțiilor de învățământ superior de stat, lansat prin Programul Regional Vest 2021-2027.

Prin această intervenție se vor finanța dotarea/ echiparea/ modernizarea/ reabilitarea infrastructurii educaționale universitare de stat, precum și implementarea de activități de creștere a calității și accesului la educație, inclusiv pentru dezvoltarea de noi specializări, de tipul celor finanțate prin Fondul Social European Plus (FSE+).

21 de milioane de euro vor avea la dispoziție universitățile de stat din regiune, pentru creșterea performanțelor în educație și a relevanței pe piața muncii.

Universitatea din Petroșani poate să depună proiecte pentru a accesa fonduri europene. Se finanțează se finanțează dotarea cu active corporale de tipul mobilier și echipamente a spațiilor educaționale: laboratoare, săli de curs și seminar, amfiteatre, aule; dotarea cu active necorporale: programe informatice, licențe, software, brevete, dezvoltarea de platforme e-learning, biblioteci digitale, digitalizarea cursurilor; lucrări de modernizare/reabilitare a infrastructurii universitare, în procent limitat; activități de creștere a calității și accesului la educație, inclusiv pentru dezvoltarea de noi specializări, de tipul Fondului Social European Plus (FSE+), conform principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale.

Apelul este de tip necompetitiv, cu depunere la termen. Perioada de depunere a proiectelor se încheie în 3 august 2024, ora 08:00.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *