Tranziție și pe piața muncii

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă, anunță lansarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru acțiunea „Sprijinirea tranziției forței de muncă” – componenta „Sprijin pentru adaptarea la schimbare a lucrătorilor, întreprinderilor și antreprenorilor”.

Ghidul, însoțit de anexele sale, are ca obiectiv facilitarea lansării apelurilor de proiecte destinate sprijinirii capacității Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) și implementării unor măsuri active de ocupare, reconversie profesională și actualizare de competențe. Aceste inițiative vizează în mod special județul Hunedoara, contribuind la susținerea tranziției echitabile în regiune.

Prin intermediul acestui Ghid, se urmărește consolidarea resurselor umane și profesionale în fața schimbărilor economice, furnizând sprijin esențial lucrătorilor, întreprinderilor și antreprenorilor din zonă. Prin investiții în reconversie profesională și actualizarea de competențe, se va promova adaptabilitatea și reziliența forței de muncă în contextul evoluțiilor economice.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest reafirmă angajamentul său pentru promovarea dezvoltării durabile și echitabile în regiunea de vest a țării și își exprimă deschiderea pentru colaborarea cu toți cei interesați de acest proces.

Versiunea draft a Ghidului publicat spre consultare publică împreună cu anexele la acesta se regăsește aici.

Recomandările și comentariile pe marginea ghidului pot fi transmise la adresa de e-mail consultarepublica.ptj@mfe.gov.ro.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *