Fost perimetru minier, transformat în punct turistic

Fosta zonă industrială a Exploatării Miniere Valea de Brazi (Uricani) are toate șansele să devină un punct de atracție pentru locuitorii și turiștii din Valea Jiului. Printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, zona este transformată dintr-una industrială în una de agrement.

„Peste 1.300 mp de spații verzi sunt amenajați, iar în zonă au fost montate foișoare cu bănci, masă și grătare. Lor li se adaugă aproape 1.000 mp de străzi și 150 mp de trotuare modernizate”, arată ADRVEST.

De investiția de aproape 3 milioane de lei (peste 2,8 milioane de lei – fonduri nerambursabile) se vor putea bucura cei care poposesc la poalele Parcului Național Retezat începând din această vară.

Proiectul, al cărui beneficiar este Primăria Uricani este realizat prin Axa de finanțare 5, PI: 5.2. – „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.