Fostul președinte al FRF, petroșănean Mircea Pascu a trecut la cele veșnice

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, profesorul Mircea Pascu a trecut în neființă. Mircea Pascu a fost și cetățean de onoare al municipiului Petroșani. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.

Fost președinte al Federației Românie de Fotbal, Mircea Pascu s-a născut la Petroșani, la 6 noiembrie 1934. Apreciat și respectat coordonator al fotbalului românesc, profesorul Mircea Pascu s-a aflat la cârma unor cluburi sportive de prestigiu, precum Rapid București, Poli Timișoara, Corvinul Hunedoara și Jiul Petroșani. Sub conducerea sa, ca președinte, Jiul Petroșani a reușit cea mai bună performanță a sa, prin câștigarea ”Cupei României” în anul 1974. Între 1983 și 1989 a fost vicepreședinte al FRF, iar după 1990 a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

Pe plan internațional, profesorul Mircea Pascu a fost membru al Comisiei de organizare a competițiilor fotbalistice europene, membru în comisia de protocol FIFA, membru al Comisiei Fair-Play UEFA.

 Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *