Frații Gărdean ajung în fața instanței

Frații Gărdean ajung în fața instanței de judecată. Adrian și Miron Gărdean au fost trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită. Este o cauză disjunsă din dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de  “Gala Bute”. În camera de consiliu a Tribunalului Hunedoara au fost analizare cererile formulate de cei doi oameni de afaceri, precum și excepțiile invocate de ei. De asemenea, judecătorii au analizat rechizitoriul DNA și au cu concluzionat că nu există niciun impediment pentru începerea procesului.

”Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Gărdean Adrian şi Gărdean Miron Dorel. În baza art. 346 alin. (2) C. pr. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 322/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie privind pe inculpaţii: 1.GĂRDEAN ADRIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 255 alin. 1 C.pen. din 1969 rap. la art. 6 şi 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 C.pen. şi art. 19 din O.U.G. nr. 43/2002; 2.GĂRDEAN MIRON-DOREL, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 255 alin. 1 C.pen. din 1969 rap. la art. 6 şi 7 alin. 2 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 C.pen. şi art. 19 din O.U.G. nr. 43/2002, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Gărdean Adrian şi Gărdean Miron Dorel, urmând ca prim termen de judecată în cauză să fie stabilit după rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, arată instanța.

Procurorii susțin că frații Gărdean ar fi oferit o mită de circa 700.000 de lei pentru pentru a beneficia de lucrări de la Ministerul Dezvoltării Regionale  și Turismului din cadrul Programului ”Schi în România”. Suma reprezintă doar 10% din valoarea plăților efectuate de minister către firma celor doi, Termogaz Company Hațeg. Cei doi au fost trimiși în judecată pentru dare de mită, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Hunedoara.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, în cursul anului 2010, Gărdean Adrian și Gărdean Miron Dorel au promis și transmis foloase materiale ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea dată, Elena Gabriela Udrea, pentru a asigura finanţarea la timp a unor contracte de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. cu mai multe unităţi administrativ teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România”.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *