Funcționar în cadrul ANAF Hunedoara, în incompatibilitate

Un funcționar public în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Hunedoara a fost găsit în incompatibilitate. Agenția Națională de Integritate arată că Ioan Florin Faur s-a aflat în stare de incompatibilitate încă din anul 2003.

 

„Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 aprilie 2003, întrucât deține și exercită simultan cu funcția publică în cadrul A.J.F.P. Hunedoara și funcția de expert tehnic judiciar în sectorul privat, activitățile desfășurate de către acesta în sectorul privat fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în calitate de funcționar public. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 94, alin. (1) (text în vigoare până la data de 01.01.2011) și dispozițiile art. 96 alin. (1) (text în vigoare începând cu data de 01.01.2011) din Legea nr. 161/2003”, arată Agenția Națională de Integritate.

 

Potrivit legii, „Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică” și ”Funcţionarii publici, (…) pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, (…), potrivit fişei postului”.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.