Furtuna a produs pagube însemnate pe autostrada Arad-Timişoara şi pe drumurile naţionale din vest

Furtuna care a traversat vestul României a produs pagube însemnate pe principalele drumuri din regiune, conform unui bilanţ al autorităţilor fiind distruse mii de panouri antiorbire, sute de stâlpi indicatori şi panouri de informare.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, care administrează drumurile naţionale din regiune, în urma furtunii „au fost semnalat numeroase daune”.

Pe drumurile naţionale din vestul ţării au fost distruşi peste 730 de stâlpi şi table indicatoare, iar pe autostrada A1, au fost deteriorate circa 3.700 de panouri antiorbire şi aproximativ 380 de stâlpi de indicator, stâlpi de iluminat, indicatoare de restricţii şi indicatoare de informare.

DRPD informează că circa 240 de stâlpi indicatori au fost distruşi şi 90 de table indicatoare au fost deteriorate în judeţul Timiş, iar peste 100 de stâlpi şi peste 90 de table au fost distruse în Arad.

În Caraş-Severin, vijeliile au distrus 60 de stâlpi şi peste 100 de table, iar în Hunedoara, 20 de stâlpi şi 16 table.

Sursa citată mai arată că angajaţii au fost mobilizaţi imediat după furtuna de duminică pentru a îndepărta copacii căzuţi şi crengile de pe carosabil. În total, pe drumurile naţionale din Timiş au fost doborâţi 60 de arbori, în Hunedoara şi Arad 70 de arbori, iar în Caraş-Severin, 15 arbori.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *