Gala Premiilor UNITER, va fi transmisă în direct de la Alba Iulia

Cea de-a 26-a gală a premiilor UNITER va fi transmisă în direct, luni, de la ora 20.00, de TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

Evenimentul, organizat în An Centenar în Cetatea Alba Carolina, va dura aproximativ patru ore, iar peste 3000 de invitaţi şi-au anunţat prezenţa.

Gala Premiilor UNITER, cel mai important eveniment ale lumii teatrale româneşti, se va desfăşura într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi trei premii speciale. Acestea se adaugă premiilor ce vor fi oferite la următoarele categorii: debut, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, cel mai bun spectacol de teatru TV, premiul pentru critică de teatru, cea mai bună scenografie, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună regie şi cel mai bun spectacol.

Juriului care a decis laureaţii la fiecare categorie a fost format din: Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu şi Alexa Visarion, iar spectacolele care au intrat în selecţie au fost cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017.

Gazda evenimentului va fi actorul şi regizorul Ion Caramitru.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *