Gheorghe Ile despre rectificarea bugetară: “Să vedem cine are curaj să îmi ia!”

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, este profund nemulțumit de rectificarea bugetară. La fel ca la Lupeni și la Vulcan rectificarea este una negativă, motiv pentru care edilul a refuzat să introducă proiectul pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. Primarul susține că nimeni nu îl poate obliga să rectifice bugetul.

“Am scos rectificarea bugetară de pe ordinea de zi pentru că nu este corect calculată. Nu pot să îmi ia din veniturile pe care le-am realizat în Primăria Vulcan. Am recuperat din taxele și impozitele restante din anii anteriori, așa că nu poate să îmi ia din bani. Să vedem cine are curaj să îmi ia! Am scos rectificarea bugetară de pe ordinea de zi”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Conform rectificării bugetare aprobate de Guvern, la Vulcan suma ce trebuia rectificată era de -1874 mii lei. Sumele din Impozit pe venit estimat a fi încasat pe raza unităţii/subdiviziunii administrativteritoriale în anul 2018 sunt de -5810 mii lei, din care rezultă Alocările  directe din impozitul pe venit încasat tot cu minus, adică -2489 mii lei. Acestora se adaugă 281 lei, sume alocate din cota de 17,25%/5% pentru asigurare buget minim de funcţionare. Sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, diminuate cu 1/2 din excedentul la data de 31.12.2017, sunt în valoare de 334 mii lei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.