Gmail lansează un mod “out of office” inteligent

Utilizatorii de business ai Gmail vor beneficia de un mod “out of office” proactiv, care i-ar putea scuti pe cei plecaţi în vacanţă de avalanşa obişnuită de email-uri.

Până acum, modul “out of office” era înţeles şi folosit ca un mesaj automat trimis de clientul de mail al celor plecaţi în vacanţă pe durata concediului. Cei de la Google au însă o idee mai bună şi mai practică.

Dacă un utilizator a configurat perioada vacanţei în pagina de setări din Gmail, serviciul de e-mail al celor de la Google îi va anunţa pe cei care urmează să-i trimită acestuia un mesaj, încă înainte ca mesajul respectiv să plece către destinatar.

Practic, atunci când un utilizator compune un e-mail şi trece în câmpul “To” adresa de e-mail a unei persoane care se află în vacanţă, Gmail afişează un mic banner în care anunţă că destinatarul nu este la birou.

În acelaşi banner, Gmail va menţiona şi data la care destinatarul se întoarce din vacanţă – conform informaţiilor pe care acesta le-a completat în pagina de setări din Gmail.

Faptul că informaţia este primită înainte de trimiterea mesajului, în locul unui responder automat la acesta, poate ajuta utilizatorul să-şi regândească comunicarea şi activităţile care depind de aceasta.

Cu puţină bunăvoinţă şi cu ajutorul funcţiei de programare a expedierii, autorul mesajului poate programa mail-ul respectiv să fie trimis atunci când destinatarul revine din concediu, pentru a nu-i întrerupe vacanţa acestuia din urmă.

Noua facilitate face parte din versiunea de business de Gmail şi Hangouts, din cadrul G Suite. Este posibil ca la o dată ulterioară aceasta să devină disponibilă tuturor utilizatorilor Gmail.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *