Google a prezentat actualizări ale multor servicii ale sale, între care Maps şi Docs

Google, divizie a grupului Alphabet, a prezentat, marţi, actualizări ale multor servicii ale sale, între care Maps şi Docs, transmite Reuters.

Serviciile de căutare, videoconferinţe şi alte instrumente ale Google au fost folosite tot mai mult în ultimul an, din cauza măsurilor de carantină care au obligat oamenii să cumpere şi să comunice online.

Odată cu reluarea activităţilor în persoană, Google vrea să îşi menţină relevanţa şi să concureze cu serviciile Microsoft, Apple şi alte altor companii, inclusiv prin intermediul funcţiilor care permite activităţi hibride.

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a susţinut o transmisiune în direct de două ore, în cadrul conferinţei anuale pentru dezvoltatori, care se desfăşoară timp de trei zile. Forumul a fost anulat anul trecut din cauza Covid-19, iar în acest an are loc în mare parte în sistem virtual.

Pichai a apreciat marţi un efort de a ajuta şoferii care folosesc Google Maps să reducă frânarea bruscă ”prin dirijarea lor pe rute mai sigure”, iar Google a prezentat şi noi opţiuni de editare şi vizualizare pentru Google Docs şi alte instrumente de colaborare.

Mai târziu, Pichai a evidenţiat progresele Google în problemele care au devenit priorităţi mai mari pentru coporaţiile americane în ultimul an, inclusiv schimbările climatice şi justiţia rasială.

Pichai a solicitat funcţii, precum indicaţii ecologice în Maps, care îi ajută pe utilizatori să trăiască durabil şi a încercat să se asigure că tehnologia Google funcţionează bine pentru oamenii din toate mediile.

Creşterea confidenţialităţii datelor şi extinderea diferitelor servicii pe bază de abonament au fost alte domenii pşe care s-a axat compania, alături de îmbunătăţirea performanţei produselor prin inteligenţă artificială (AI), cipuri de computer personalizate.

Evenimentul se desfăşoară în mod normal în aer liber, în apropierea sediului Google din Silicon Valley, cu mii de dezvoltatori de software de la companii importante şi startup-uri care participă pentru a afla despre noile opţiuni de programare pentru a-şi amplifica aplicaţiile.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.