Google Maps va oferi ghidare în timp real şi celor care merg pe jos sau folosesc transportul în comun

Google pregăteşte actualizarea aplicaţiei Maps cu funcţii de ghidare şi notificări şi pentru cei care merg pe jos sau folosesc transportul în comun.

Dacă până acum indicaţiile vocale şi vizuale în timp real erau disponibile doar pentru transportul cu maşina, într-un mod asemănător GPS-urile clasice, în viitorul apropiat Google Maps va extinde suportul acestor facilităţi şi pentru alte tipuri de călătorii.

Mai precis, utilizatorii care merg pe jos sau folosesc transportul în comun vor beneficia de indicaţii în timp real din partea Google Maps. Indicaţiile în timp real înseamnă atât ghidare vocală, cât şi notificări vizibile pe ecranul telefonului.

Indicaţii precum, „fă dreapta pe prima stradă” sau „mai mergeţi drept 500 de metri” vor putea fi auzite de utilizatori la căşti sau la difuzoarele telefoanelor.

De asemenea, foarte utile vor fi aceste indicaţii în cazul transportului în comun. Utilizatorului i se va spune când trebuie să schimbe mijlocul de transport sau când a ajuns la destinaţie şi trebuie să coboare.

Deşi Google Maps oferea şi până acum informaţii privind transportul în comun şi pedestru, nu exista o funcţie completă de ghidare. În cazul transportului în comun, de exemplu, utilizatorul trebuia să stea tot timpul cu ochii pe aplicaţie pentru a vedea când ajunge la destinaţie.

Ca alternativă la ghidarea vocală pentru cele două tipuri de transport, Google Maps va putea emite notificări. Cei optează pentru a doua variantă, vor fi atenţionaţi prin sunete şi mesaje pe ecran când este necesară atenţia lor.

Testarea noilor facilităţi este pe ultima sută de metri, astfel că nu va mai dura mult până când acestea vor fi integrate în aplicaţie. Ca de obicei, noutăţile vor ajunge mai întâi pe Android.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *