Google pregăteşte lansarea unui nou serviciu muzical

Deşi are mai multe servicii separate de streaming video şi pentru muzică, Google intenţionează să le unifice sub un singur acoperiş.

Conform unor apropiaţi ai companiei americane, Google ar urma să lanseze un nou serviciu de streaming, numit Remix. Lansarea ar urma să aibă loc în luna martie a anului viitor.

Remix va aduce sub acelaşi acoperiş două dintre serviciile actuale de streaming ale Google: Play Music şi YouTube Red. Astfel, noul serviciu va oferi abonaţilor atât muzică, cât şi video.

Marea problemă pe partea de video pentru cei de la Google au fost întotdeauna drepturile de difuzare. Negocierile complicate cu producătorii au făcut ca YouTube Red, serviciu lansat de mai bine doi ani, să fie disponibil doar în 5 ţări: Statele Unite, Mexic, Noua Zeelandă, Australia şi Coreea de Sud.

De cealaltă parte a mesei de negocieri, casele de producţie au fost mereu nemulţumite de implicarea celor de la Google. YouTube a fost acuzat că, deşi este cea mai populară platformă de video, plăteşte cei mai puţini bani către producători şi artişti.

Se pare că, de data aceasta, Google a convins deja trei mai producători să susţină viitorul serviciu de streaming. Este vorba de Sony Music Entertainment, Universal Music Group şi Warner Music Group.

Rămâne de văzut dacă negocierile dintre cele două părţi aduc o disponibilitate globală a serviciului şi dacă o combinare a zonei de video cu cea muzicală va duce la o creştere a abonamentelor faţă de serviciile actuale.

Dacă valabilitatea YouTube Red este limitată la cele 5 ţări amintite, Play Music este disponibil la nivel global, iar un abonament costă în România 5 euro, la fel cât cere şi Apple pentru o lună de accesare a serviciului său de streaming, Apple Music.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *