Grindină cât oul la Ţebea (GALERIE FOTO)

Codul portocaliu emis miercuri de meteorologi a îngrozit din nou hunedorenii. În comuna Baia de Criş, grindina a ciuruit mai multe acoperişuri şi a avariat maşini. Oamenii spun că a avut dimensiunea nucilor, dar au găsit şi bucăţi de mărimea unui ou.

Codul portocaliu anunţat miercuri de Administrația Națională de Meteorologie viza nordul judeţului. Furtuna a lovit în jurul orei 15 cu descărcări electrice şi rafale de vânt puternice.

În câteva minute, peisajul din localitatea Burjuc s-a transformat în unul hibernal, dar în comuna Baia de Criş situaţia este mult mai gravă: „Nici nu au dat bine avertizarea şi a început vijelia. Totul a durat 40 de minute, dar furtuna de acum nu a făcut stricăciuni ca cea de duminică. A căzut însă grindină din plin. Nu a durat ploaia de pietre mai mult de 15 minute, însă ne-am speriat când am văzut dimensiunea – majoritatea bucăţilor erau de mărimea nucilor, dar printre ele erau şi mari cât un ou. Ştiu că mai multe acoperişuri de terase au fost sparte, chiar şi maşina mea parcată în faţa primăriei a fost ondulată”, spune primarul Liviu Gorcea Mihaiu.

Edilul spune că furtuna a lovit în condiţiile în care oamenii nu au reuşit să repare stricăciunile provocate de fenomenele meteo de duminică: „Azi dimineaţă mai erau încă oameni în Rişculiţa care nu aveau curent. Vă daţi seama? De cinci zile! A mers doar una dintre faze şi doar o parte dintre oameni au avut energie electrică, restul, nu.”

Şi la Deva, pompierii au intervenit astăzi la fosta Scoală nr 6 unde s-au constatat probleme la acoperiş: „Acoperişul unei şcoli din Deva şi internatul acesteia, în urma rafalelor de vânt de joi au fost parţial afectate şi dislocate. O echipă a Detaşamentului de Pompieri din Deva a acţionat pentru îndepărtarea elementelor din acoperiş ce riscau să cadă ”, spune maiourul Anemona Doda de la ISU Hunedoara. La Deva, pompierii au intervenit şi pentru îndepărtarea unui panou publicitar care risca să cadă pe strada Aurel Vlaicu, intersecţie cu b-dul Decebal.

Laura OANĂ

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *