Grupă infernală pentru Autobergamo în UEFA Futsal Cup

Campioana României, Autobergamo Deva, nu a avut noroc deloc la tragerea la sorți a grupelor din Elite round din UEFA Futsal Cup, singura competiție continentală intercluburi din acest sport.

În urma tragerii la sorți de joi după – masă, care a avut loc la sediul UEFA de la Nyon, în Elveția, Autobergamo Deva a fost repartizată în grupa D, alături de deținătoarea trofeului și gazda turneului, Inter FC Torrejon, din Spania, de câștigătoarea UEFA Futsal Cup din 20015 și 2016, Kairat Almaty, din Kazahstan, și de vicecampioana Portugaliei, Braga AAUM.

Reamintim că, pentru a ajunge în Elite Round, care este faza a treia a competiției, Autobergamo a câștigat o grupă de Main round, la Deva, depășind campioanele din Azerbaujan, Malta și Bosnia-Herțegovina.

Grupa D din Elite Round, ca și celelalte trei, de altfel, se va disputa luna viitoare, în perioada 21-26 noiembrie, urmând a fi stabilite, în curând, datele și orele la care se va juca, însă devenii cunosc deja ordinea în care îi vor întâlni valoroasele adversare.

În primul joc, Autobergamo va juca cu Kairat, în cel de-al doilea cu gazdele de la Inter FS, sau Movistar, cum mai este cunoscut clubul spaniol, iar în ultimul cu Braga. În grupa A vor evolua, la Pesacara, în Italia, alături de clubul gazdă omonim, Barcelona (Spania),  mare favorită, Ekonomac, campioana Serbiei, pe care Autobergamo a învins-o, nu demult, la „Cupa Cetății” de la Deva, și olandezii de la Knooppunkt.

Grupa B va fi organizată de Sporting Lisabona, care este și cap de serie, în capitala Portugaliei urmând a mai evolua Dina Moscova (Rusia), National Zagreb (Croația) și Halle Goik (Belgia). În fine, în grupa C, care va fi găzduită de campioana Ungariei, Gyor, echipă de la care a venit, la Deva, după șase ani petrecuți la campioana țării vecine actualul antrenor al celor de la Autobergamo, spaniolul Marcos Angulo, vor mai evolua și Stalitsa, din Belarus, Luparense, din Italia, și Kherson, din Ucraina, fiind greu de dat un pronostic, această grupă fiind cea mai echilibrată, dar și cea mai slabă din punct de vedere valoric.

În Final Four, faza finală din UEFA Futsal Cup, care se va desfășura între 19 și 22 aprilie 2018, se vor califica doar câștigătoarele grupelor din Elite Round.

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *