Grupul Digi ia un împrumut pe termen scurt de 200 milioane euro pentru a finanţa şi achiziţia unui operator de telecomunicaţii din Ungaria

Digi Communications NV (simbol bursier DIGI) a anunţat luni că, pe 13 octombrie, RCS&RDS, împreună cu subsidiara din Ungaria, DIGI Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Digi Kft.), şi Citibank N.A., London Branch şi ING Bank NV, au încheiat un împrumut pe termen scurt cu două facilităţi în valoare agregată de 200 milioane euro („împrumut bridge 2017″). Din acestă sumă, 140 milioane euro vor fi folosite pentru achiziţia operatorului de telecomunicaţii din Ungaria, Invitel Tavkozlesi Zrt.

”Una dintre facilităţi, în valoare de 140 milioane euro, a fost obţinută pentru a finanţa achiziţia operatorului de telecomunicaţii din Ungaria, Invitel Tavkozlesi Zrt., de către Digi Kft.,tranzacţie cu privire la termenii căreia am informat actionarii si investitorii pe data de 21 Iulie 2017”, arată comunicatul transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.

Cealaltă facilitate, în valoare de 60 milioane euro, a fost obţinută pentru ”scopuri generale corporative ale societăţii, precizează societatea”.

Împrumutul Bridge 2017 are o maturitate de un an şi poate fi extins pentru o perioadă suplimentară de până la şase ori 12 luni.

Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a raportat un profit net de 31,8 milioane euro în primul semestru al acestui an, de aproape cinci ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul avansului veniturilor obţinute în România din serviciile de telecomunicaţii mobile.

Totodată, în perioada ianuarie-iunie, veniturile totale ale grupului au crescut cu 12%, până la 454 milioane euro. Profitul din activităţi operaţionale a fost 56 milioane euro în primele şase luni, cu 52,6% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Grupul este activ în România, Ungaria, Spania şi Italia.

În 16 mai, acţiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), au intrat la tranzacţionare pe BVB, în urma finalizării celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească. Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei pe acţiune, la acest preţ, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

DIGI are o capitalizare de 3,73 miliarde lei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.