Grupul farmaceutic Sanofi anunţă lansarea testelor clinice pentru al doilea vaccin anti-Covid-19

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat vineri lansarea primelor teste pe om a celui de-al doilea proiect de vaccin contra Covid-19, primul fiind tot în faza de teste după ce a fost întârziată dezvoltarea sa, scrie AFP.

„Sanofi şi Translate Bio”, o companie americană asociată cu cea franceză, „începe studiile clinice consacrate vaccinului candidat pentru ARN mesager contra Covid-19”, a anunţat grupul într-un comunicat.

Testele din fazele 1 şi 2 sunt primele efectuate pe om în cadrul dezvoltării unui tratament. Acestea urmăresc să verifice dacă nu este periculos şi să furnizeze informaţii iniţiale despre eficacitatea acestuia, însă faza a treia, realizată pe mai mulţi pacienţi, va permite determinarea eficienţei.

Pentru al doilea vaccin, Sanofi va realiza primele teste pe 415 persoane şi aşteaptă primele rezultate pentru al treilea trimestru în vederea lansării fazei următoare.

Acest proiect funcţionează pe principiul ARN mesager, o tehnologie inovatoare care se află şi la baza vaccinurilor Pfizer/ BioNTech şi Moderna, deja autorizate în Uniunea Europeană şi în Statele Unite.

Este al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi pentru coronavirus. Primul, elaborat împreună cu britanicii de la GSK, funcţionează diferit, pe baza unei proteine recombinate.

Dar dezvoltarea sa a avut mai multe luni de întârziere în raport cu calendarul prevăzut şi testele sunt abia în faza 2. Grupul speră să-l poată lansa la sfârşitul lui 2021.

Sanofi va ajuta, de asemenea, la îmbutelierea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de alte grupuri: Pfizer şi Johnson & Johnson, al cărui vaccin tocmai a fost autorizat în UE.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.