Gunoaie abandonate într-o rezervație naturală

Cei care aleg să se relaxeze preț de câteva ore în zonele verzi, departe de agitația urbană uită că totuși pădurea nu este coș de gunoi. Spre exemplu pe Cheile Tăii, voluntarii de la Asociația San Montan au ecologizat zona recent, dar, din păcate persoane fără simț civic au lăsat în urmă numai gunoaie. Mormane de mizerii aruncate la voia întâmplării tronează în zonă.

Mizerii rămase de pe urma grătarelor puse în saci de gunoi au fost lăsate pe marginea drumului care duce spre o zonă pitorească.

Cheile Tăii au statut de rezervație naturală, fiind situate în apropierea localității Petrila, pe valea Tăii care străbate cheile.

„Are o deosebită valoare peisagistică şi floristică, constituind o enclavă de specii termofile de pe versanţii calcaroşi cum sunt Syringa vulgaris, Dianthus sp., Saxifraga sp., Fraxinus ornus, Euphorbia sp.”, arată Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Accesul către cheile Tăii se face dinspre DN 66 prin localitatea Petrila din dreptul primăriei înainte de podul peste Jiul de Est virând către stânga pe DJ 709K, urmând drumul cca 3.4 km.

Cheile Tăii sunt punct de pornire pentru numeroase evenimente sportive. În chei sunt marcate mai multe trasee de alpinism accesibile cu echipament adecvat. În anul 1983 au fost puse bazele echipei de alpinism a Clubului Jiul Petrila care, pe lângă participarea la competiții interne, a realizat amenajarea unor trasee de escaladat în Cheile Tăii.

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.