Guvernanții vor salarii diferite pentru dascălii din școlile de elită

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat, marţi, la Buzău, că se ia în calcul salarizarea diferită a profesorilor din şcolile de elită, acesta fiind un punct care ”trebuie să existe la nivelul Legii educaţiei”, însă a afirmat că nu ştie exact cum ar trebui formulat acest lucru.

Ministrul Educaţiei a afirmat, marţi, la Buzău, că se ia în calcul, la iniţiativa secretarului de stat Ecaterina Andronescu, ca profesorii din şcolile de renume să fie încadraţi pe o grilă diferită de salarizare faţă de restul cadrelor didactice.

”În ce priveşte propunerea doamnei Andronescu de a încadra altfel profesorii din scolile de elită, e un punct care trebuie să existe la nivelul Legii educaţiei, dar nu ştiu acum cum ar trebui formulat, pentru că ştim care e problema cu finanţarea per elev şi tot ce înseamnă descentralizarea”, a mai spus Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei a participat, marţi, la Buzău, la manifestările prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu”.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.