Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru bilete de tratament balnear

Ministerul Muncii a anunţat, luni, că Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru biletele la tratament balnear din acest an, cu 60% mai mult decât s-a cheltuit în anul 2020 cu acest scop.

Ministerul Muncii a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că decizia privind stabilirea sumei de 200 de milioane de lei pentru biletele de tratament din acest an a fost luată după ce s-a constatat că în 2020 s-a cheltuit doar o treime din totalul de 370 de milioane de lei alocaţi, respectiv 120,7 milioane de lei.

”Din cauza pandemiei Covid-19, anul trecut gradul de ocupare a fost de doar 40%, ceea ce înseamnă 67.000 bilete valorificate. Anul acesta putem contracta aproximativ 103.000 bilete, împărţite în 17 serii de plecare în staţiuni balneoclimaterice. Nu este aşadar vorba despre o diminuare a alocării faţă de ceea ce a fost anul trecut, aşa cum susţin unii vechi practicieni ai manipulărilor pe seama pensionarilor, câtă vreme suma respectivă a fost de fapt utilizată la o treime, din motive legate de pandemie. Pentru 2021, an în care se menţin anumite condiţionări ale pandemiei, o alocare cu peste 60% mai mare decât suma folosită în 2020 este una realistă şi acoperă nevoile de tratament ale pensionarilor”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de până la 15% din numărul total de bilete contractate se alocă unor categorii de persoane care beneficiază de gratuitate în baza unor legi cu caracter reparatoriu.

Contractul cu Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă a fost deja semnat, iar mâine, 23 martie 2021, este programată prima serie de plecare.

De asemenea, Casa Naţională de Pensii Publice a demarat procedura de contractare şi cu ceilalţi prestatori de servicii turistice.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *