Guvernul a aprobat majorarea fondurilor care pot fi contractate de spitalele COVID-19

Guvernul a aprobat implementarea Programului Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii, finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate, gestionat de Ministerul Fondurilor Europene. De asemenea, a fost anunțată majorarea fondurilor care pot fi contractate de spitalele COVID-19 și de centrele sociale pentru a face față mai bine crizei sanitare la 700 milioane euro față de 400 milioane euro – suma disponibilă inițial.

🔹 150 milioane euro pentru digitalizarea IMM-urilor

🔹 Implementarea Programului de digitalizare dedicat IMM-urilor a fost adoptată în contextul în care, potrivit studiilor Băncii Europeane de Investiții, companiile extrem de digitalizate au făcut față mult mai ușor crizei cauzate de pandemia COVID-19. Și din acest motiv, este esențială accelerarea digitalizării economiei. Bugetul alocat este de 150 milioane euro, din care 127,5 milioane euro fonduri europene. Activitățile finanțate vor viza dezvoltarea de produse inovative în domeniul TIC, precum și digitalizarea IMM-urilor din alte industrii.

🔹 700 milioane euro pentru consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19

🔹 În ședința de Guvern, a fost prezentat stadiul evaluării proiectelor depuse în cadrul apelului „Consolidarea capacității de gestionare acrizei sanitare COVID-19”, finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și s-a anunțat majorarea limitei de supracontractare la 700 de milioane de euro. În momentul lansării apelului, bugetul alocat a fost de 350 milioane euro, iar limita de supracontractare a fost stabilită la 400 milioane euro. Decizia de creștere a fondurilor ce pot fi contractate în cadrul apelului este justificată de valoarea proiectelor depuse pentru a fi finanțate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *