Guvernul dă asigurări că nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a transmis, miercuri, că „nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi şi că premierul Nicolae Ciucă a dispus controale la benzinării, după ce, în mai multe zone ale ţării, s-au format cozi la staţiile de carburanţi, românii dorind să alimenteze, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea preţului la combustibili. La scurt timp după precizarea acestuia, ministrul Energiei, Virgil Popescu a precizat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. „Vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi”, a spus el.

„Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu  va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă.”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul către presă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a scris, imediat, pe Facebook, că ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării”.

„Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris Popescu.

Cozi de maşini s-au format în Timişoara şi în comunele învecinate, iar drumurile au fost blocate, deoarece şoferii sunt speriaţi de scumpirea carburanţilor.

Miercuri, au fost afişate preţuri de la 7,48 de lei/litru de benzină, iar oamenii spun că joi preţul ar putea ajunge la 10 lei/litru sau chiar mai mult.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *