Hai cu PSD-ul la psihiatria spitalului politic!

Evenimentele care se petrec aceste zile pe scena politică nu sunt nici despre Dragnea, nici despre Ponta şi nici despre Grindeanu. Nu sunt nici măcar despre PSD! Degringolada instituţională creată de iresponsabilitatea vecină cu patologicul a liderilor PSD este despre România! Dar a ne închipui că vreunui șef PSD îi pasă de România, ar putea fi proba supremă de naivitate. La nivelul societăţii româneşti s-a conturat deja o imagine asupra războiului de gherilă dintre clanurile care se luptă pentru puterea în partid şi pentru puterea din România, pentru împărţirea resurselor financiare colectate din buzunarele celor care muncesc.

La şase luni după câştigarea alegerilor, prin minciună şi înşelăciune, românii au acum posibilitatea să vadă adevărul. Guvernul Dragnea-Grindeanu şi majoritatea parlamentară şi-au bătut joc de speranţele lor! Au vândut iluzii, iar acum găsesc ţapi ispăşitori pentru aceasta.

Aflăm, chiar din interiorul găștii guvernamentale, că investiţiile derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost concepute ca o  monedă politică de şantaj la adresa primarilor şi consiliilor locale!  A confirmat-o chiar prim-ministrul  Sorin Grindeanu, dar şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, doamna Sevil Shhaideh, spunând cu subiect şi predicat că acest program este un program pentru partid şi nu un program pentru modernizarea colectivităţilor locale.

Domnul Tăriceanu, a avut și el, zilele acestea, un exces de sinceritate. Înghesuit de împrejurări, domnul Tăriceanu a recunoscut eşecul total al Guvernului PSD-ALDE!  Ar trebui să nu-i punem declaraţiile la îndoială, pentru că dumnealui știe care sunt efectele acestor evoluţii economice, fiind cel mai bun expert în politici generatoare de crize. Cum să uităm consecinţele ultimilor doi ani din guvernarea pe care a condus-o, 2007-2008? Atunci  domnia sa ne flutura sloganul „economia duduie” iar, în realitate, economia se afunda tot mai adânc în criză. Costurile suportate de români pentru inconștiența de atunci au provocat răni adânci, încă nevindecate.

Tristul beneficiu al acestei crize politice este acela că românii au astăzi ocazia să vadă foarte clar iresponsabilitatea totală a PSD şi ALDE faţă de interesele românilor şi ale României. PSD nu a guvernat niciodată în interesul naţiunii şi în sprijinul economiei naţionale. Canibalizarea internă a PSD a oprit din implementare un program de guvernare mincinos, slab, nesustenabil, periculos, anti-economic, care produce deja mai multe efecte economice negative. Despre efecte pozitive, să nu ne stăduim să le căutăm, pentru că ele nu există! În economie, răul  făcut, la care se adaugă incertitudinea declanşată acum, are deja efecte negative asupra tuturor: angajaţi, angajatori sau pensionari. Iar ele riscă să devină dramatice.

Nici nu contează cine va învinge în războiul dintre Dragnea, Ponta şi Grindeanu! PSD, partidul pseudo social-democrat, trebuie internat, așa, pentru următorul deceniu, la psihiatria spitalului politic, pentru această vivisecție făcută unui popor întreg, înșelat în așteptări, perplex în legătură cu ce se întâmplă!

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.