Deva: Universitatea Remin Deva revine acasă

Primăria Municipiului Deva vă  invită să le  întâlniți pe campioanele care au câștigat Challenge Cup 2002,  într-un joc de excepție disputat în cadrul evenimentului ,,Ziua Handbalului Devean”!

Primăria Municipiului Deva, Consiliul Local Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”  Deva organizează sâmbătă, 1 iunie 2019, la Sala Sporturilor din Deva, începând cu ora 16:00 – Ziua Handbalului Devean. Intrarea  este liberă!

Evenimentul este ocazionat de aniversarea a 750 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Deva.

Organizatorii vă oferă o întâlnire cu campioanele echipei ,,Universitatea Remin” Deva care a câștigat Challenge Cup 2002. Campioanele vor evolua într-un meci demonstrativ cu handbaliste ale ,,Universitatea Remin” Deva, din generațiile 2000-2007.

Aveți ocazia să vă întâlniți cu nume mari ale handbalului feminin:

– Campioane Challenge Cup 2002: Valentina Elisei, Simona Bozan, Georgeta Năniță, Codruța Zavragiu, Geanina Toncean, Ionela Dragomir, Melinda Toth, Doina Roman-Picu, Laura Poenaru, Elena Avădanii.

– Handbaliste din generațiile 2000-2007: Oana Pop Apetrei, Violina-Maria Hențiu, Claudia Boronchi, Gabriela Guleș, Gabriela Cornea, Alina Șovar, Maria Lupu, Larisa Coman, Marcela Spătăriuc, Dana Maxim, Mihaela Ilieș, Tania Paliu, Laura Morariu, Diana Covaci, Lavinia Mărăscu, Anca Petresc, Cristina Jeler.

Invitată de onoare la eveniment – Luminița Huțupan-Dinu.

Vor fi prezenți și cei doi antrenori emeriți care au făcut ca, în 2002, visul tuturor să se transforme în realitate, cei care au fost artizanii succesului handbalului devean (Challenge Cup) – prof. Cornel Bădulescu și prof. Ion Mătăsaru.

Handbalistele vor fi susținute și acum de renumita galerie ,,Viperele Galbene”. Cei pe care i-a unit iubirea pentru culorile clubului devean de handbal, care au fost  necondiționat alături de fete, acasă sau la meciurile jucate în deplasare și le-au încurajat, nu vor lipsi de la partida pe care fostele handbaliste ale Clubului ,,Universitatea Remin” o vor juca la Sala Sporturilor din Deva.

Administrația publică locală susține, încurajează și promovează sportul și performanța. Din programul evenimentului sportiv fac parte și meciuri de handbal disputate de echipele de juniori ale: LPS Cetate Deva, ACS Traian Lalescu Hunedoara, ACS Viitorul Vețel și CS CFR Simeria.

În pauzele dintre meciurile de handbal veți putea urmări evoluția echipelor de sportivi ale secției de gimnastică aerobică din cadrul Liceului cu Program Sportiv ,,Cetate Deva, medaliați la competiții naționale și internaționale de gen.

Pentru că evenimentul se desfășoară în 1 iunie, organizatorii le-au pregătit copiilor prezenți în sală și surprize de ziua lor.

Campioanele noastre (Maestre ale Sportului) și antrenorii lor, cu toții cetățeni de onoare ai orașului nostru, vor fi primiți de către Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea și consilierii locali, iar festivitatea oficială va putea fi urmărită în direct, de la ora 12:00, pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Deva. Tot aici, de la ora 16:00, veți putea urmări în direct și evenimentul de la Sala Sporturilor.

Vă invităm să fiți alături de noi la acest eveniment pentru a ne aduce cu toții aminte de zilele de glorie ale handbalului devean și pentru a ne întâlni cu fetele care au scris istorie în acest sport.

Este un pas înainte al administrației publice locale, pentru ca Deva să facă parte din nou din elita handbalului!

 

 

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.