Hero, câinele-eroul care a scăpat de atacul unui amstaff

Hero, așa se numește câinele maidanez din Orăștie, care la finalul săptămânii trecute a fost atacat de un alt patruped de rasă. O filmare ajunsă pe rețelele de socializare i-a revoltat pe iubitorii de animale, dar a făcut ca oamenii legii să acționeze.

La finalul săptămânii trecute, un câine dintr-o rasă considerată agresivă a atacat un alt câine. Imaginile de o cruzime și un impact emoțional puternic i-au efectat pe iubitorii de animale.

Marius Chirca de la Asociația Kola Kariola a luat atitudine. Marius Chirca este cunoscut drept ”Îngerul maidanezilor”. Datorită lui Hero se află acum în siguranță.

„<Hero>, pentru că aşa am convenit cu Lucian Trestianu să-l numim, este, în sfârşit, în siguranţă pentru că acest om l-a primit în casa lui. Căţelul va fi tratat la Petroşani de către medici veterinari, iar Lucian se va ocupa de traumele psihice care, din păcate, sunt extrem de mari. Să nu credeţi că uităm şi de amstaff, pentru că se face totul pentru preluarea lui, un câine care nu merită să rămână în mâinile acelor bolnavi. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a căţelului va fi disponibil pentru adopţie. Mulţumim din suflet Lucian Trestianu pentru toate eforturile depuse în vederea recuperării câinelui şi pentru faptul că-l găzduieşti acasă până la adopţie”, se arată într-un mesaj transmis de asociația Kola Kariola.

După postarea imaginilor pe rețelele de socializare, polițiștii au identificat persoana care a realizat filmarea respectiva, un tânăr de 25 de ani, din Orăștie. Acesta a declarat că nu e el este proprietarul de câinelui agresiv (care ar aparține fratelui său) și ca el a intervenit pentru a-i despărți pe cei doi câini (după ce câinele agresiv ar fi scăpat din spațiul în care era ținut), după care a postat filmarea pe rețeaua de socializare. Tânărul respectiv a fost o condus la sediul Poliției Municipiului Orăștie pentru continuarea cercetărilor și a fost totodată sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 RON pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *