Hotărâri cu privire la desfășurarea cursurilor pe perioada alegerilor

Premierul Ludovic Orban a anunţat că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a avut, luni dimineaţă, consultări cu autorităţile locale implicate în organizarea alegerilor pentru a decide numărul de zile în care cursurile să se desfăşoare online, pentru pregătirea secţiilor de vot. Premierul a anunţat că nu vor fi suspendate cursurile, ci se vor derula online. Dacă există profesori care refuză să predea online, premierul anunţă că se vor lua ”măsurile legale care se impun în astfel de situaţii”.

”Doamna ministru a făcut consultări, chiar în cursul zilei de astăzi a avut consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene, pentru a analiza şi a decide care este perioada, nu să se suspende cursurile, şi să fie organizate online, astfel încât să fie organizate localurile secţiilor de votare acolo unde ele sunt organizate în şcoli şi, după ziua votului, să poată să se desfăşoare toate operaţiunile de pregătire a claselor care funcţioneză ca localuri pentru secţiile de votare”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat ce se întâmplă cu profesorii care refuză să intre online, la şcolile unde este scenariul hibrid şi a afirmat: ”Nu pot să-mi imaginez că un profesor poate să refuze să predea. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii”.

Când i s-a atras atenţia că cei care refuză orele online invocă Legea Educaţiei, Orban a afirmat: ”Dacă va fi necesar să facem modificări, vom face modificări. Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde apar, vom lua măsuri legale, dar marea majoritate a dascălilor se adaptează, se mobilizează şi îşi realizează misiunea pe care o au, cea de a educa copiii, de a le trimite cunoştinţele”.

Alegerile locale au loc duminică, iar autorităţile iau în calcul ca toate orele să se deruleze online câteva zile înainte şi după momentul scrutinului, astfel încât să se poată pregăti clasele şi să fie dezinfectate.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.