Hunedoara, județul cu cea mai mare suprafață de pădure afectată de incendii, de la începutul anului

Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că incendiile distrug pădurea, mediul şi biodiversitatea şi a prezentat, sâmbătă seară, o statistică, potrivit căreia 459 de incendii au fost înregistrate de la începutul anului până în 23 aprilie, cu un vârf de cazuri între 9 şi 23 aprilie, perioadă în care au fost raportate mai bine de jumătate.

⚠️ Incendierea miriștilor, terenurilor agricole și a resturilor vegetale nu sunt acțiuni de igienizare, ci fapte reprobabile ce pot scăpa de sub control și produce adevărate catastrofe!

⚠️ 459 de incendii au fost înregistrate de la începutul anului până în 23 aprilie, cu un vârf de cazuri între 9 și 23 aprilie, perioadă în care au fost raportate mai bine de jumătate.

⚠️ Flăcările au afectat 3.379,2 hectare de pădure. Îngrijorător este faptul că în urmă cu două săptămâni a fost raportată o suprafață de 1.600 ha mistuită de incendii.

⚠️ Cele mai afectate sunt județele Hunedoara – 603 ha, 47 de incendii, Gorj – 444,5 ha, 52 de incendii și Maramureș 418 ha, 53 incendii.

Cu toții iubim și prețuim natura și trebuie să acționăm responsabil pentru protejarea mediului înconjurător!

”Le mulțumesc voluntarilor, sătenilor, pompierilor și mai ales personalului silvic! Au intervenit prompt și în condiții extrem de dificile au reușit să oprească dezastre de proporții!” a scris Ministrul Mediului pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *