HUNEDOARA NOUĂ – Hunedoara prosperă și respectată

Județul Hunedoara are viitor, se poate dezvolta, își poate recâștiga demnitatea, iar oamenii pot avea din nou speranță. Aici, la ei ACASĂ. Iar acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul unei echipe puternice și dăruite, formată din oameni cu experiență, care au demonstrat că vor și că pot. Poate fi realizat de noi, de Alianța PNL – UDMR – PNȚCD, cu sprijinul USR – PLUS și FDGR. Proiectul cu care venim în fața dumneavoastră – ”Hunedoara prosperă și respectată” – nu este o simplă promisiune, este o platformă – program prin care județul își va recâștiga statutul de motor economic național.

Am avut parte în ultimii 4 ani de cea mai proastă guvernare locală din ultimii 30 de ani. Sub conducerea PSD, județul Hunedoara a ajuns pe locul 35 din 42 ca nivel de trai și, probabil, pe ultimul loc din Transilvania. Un mandat ratat de PSD în fruntea Consiliului Județean, un mandat în care nu au fost capabili să ducă la bun sfârșit nicio investiție importantă, nu au avut nicio viziune de dezvoltare a județului nostru. Astăzi suntem, din păcate, pe locul I la migrație în Regiunea Vest, suntem județul cu cea mai deznădăjduită populație din provincia istorică Transilvania.

Dar noi, Alianța PNL – UDMR – PNȚCD, cu sprijinul USR – PLUS și FDGR putem să schimbăm aceste lucruri. Venim cu o echipă foarte puternică, formată din oameni cu multă experiență, cu multă dăruire, care pot și își doresc să miște lucrurile.  Și, mai ales, venim cu proiecte viabile prin care județul Hunedoara va redeveni prosper și respectat.

Astfel, vom elabora prima strategie profesionistă de dezvoltare macro-economică bazată pe analiza pieței muncii, ca stadiu actual și perspectivă, dar vom crea și un grup de lucru Guvern – Consiliu Județean – Universități- Investitori, tocmai pentru sprijinirea și dezvoltarea mediului de afaceri.

De asemenea, vrem să implementăm și să dezvoltăm un Concept Business pliat pe nevoile și specificul județului Hunedoara. Plecăm de la modelul de bune practici implementat la Deva, municipiul care a atras peste 100 milioane de euro investiții și ne-am propus să purtăm o corespondență permanentă cu mediul de afaceri. Cei care își doresc să investească aici, în județul Hunedoara, vor avea un spriin permanent în Consiliul Județean Hunedoara, vor beneficia de  suport, reprezentare și promovare. În plus, antreprenorii vor putea beneficia de consultanță gratuită din partea noastră, a administrației publice județene.

 

Județul Hunedoara are un potențial economic extraordinar care trebuie doar pus în valoare. Sunt fonduri europene cu care ne putem dezvolta, fonduri europene care, sub conducerea PSD, nu au fost atrase. În această perioadă, în care alții se pregătesc temeinic pentru exercițiul financiar 2021-2027, social – democrații din fruntea Consiliului Județean Hunedoara înregistrează deficiențe majore în implementarea proiectelor finanțate în actualul exercițiu financiar. Acest lucru îl vom schimba. Ținta noastră de absorbție a fondurilor europene este de 90% în anul 2024, comparativ cu 1% cât este la ora actuală.

 

Pentru reușita acestui concept, ”Hunedoara prosperă”, am decis să aderăm la Alianța Vestului, alături de cele mai dezvoltate județe din România: Cluj-Timiș-Arad-Bihor.

 

Hunedoara trebuie să fie prosperă, dar și RESPECTATĂ. Județul trebuie să își recâștige statutul de motor economic național, așa cum a  fost odinioară.

 

Avem o serie de obiective turistice naturale și istorice, astfel că Hunedoara poate și trebuie să devină o destinație turistică de excelență.

Avem nevoie de ordine, siguranță și viață sănătoasă pentru hunedoreni, concepte care trebuie implementate, iar hunedorenii au nevoie de educație de înaltă calitate, precum și de locuri de muncă bine plătite.

Și asta aici, la ei acasă. Iar noi, Alianța PNL – UDMR – PNȚCD, cu sprijinul USR – PLUS și FDGR le vom reda locuitorilor județului MÂNDRIA DE A FI HUNEDORENI!

 

Adrian Nicolae David,

Prim-vicepreședinte PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *