Hunedoara: Polițiștii au depistat hoțul

În data de 24.07.2019, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat în vârstă de ani 79 ani, din Hunedoara, cu privire la faptul că în data de 23.07.2019, în timp ce se deplasa către domiciliu, a fost abordat de un bărbat pe care nu îl cunoştea şi care, prin “metoda îmbrățișării”, i-a sustras portofelul în care avea suma de 2.000 lei şi un card bancar.

Cu ajutorul cardului sustras (şi folosind PIN-ul aferent, pe care partea vătămată îl ţinea în portofel, scris pe un bilet), bărbatul a retras, fără drept, din contul persoanei vătămate, peste 8.600 de lei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că prezumtivul autor al acestor fapte este un bărbat  în vârstă de 41 ani, din municipiul Deva.

Bărbatul a restituit integral prejudiciul cauzat persoanei vătămate, astfel că răspunderea penală a fost înlăturată pentru săvârșirea infracțiunii de furt, prin retragerea plângerii formulate pentru această faptă.

În cauză, poliţiştii vor continua cercetările în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să:

– nu purtați portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarele exterioare ale hainelor sau în buzunarul de la spatele pantalonilor, acestea fiind locurile cel mai des „vizitate” de infractori;

– nu țineți banii, actele personale și cheile în același loc;

– manifestați prudență față de persoanele necunoscute, care vă abordează sub diferite pretexte sau încearcă să vă distragă atenția; păstrați o distanță care să vă ofere siguranță;

– în situația în care ați fost abordat de o astfel de persoană, verificați imediat după plecarea acesteia dacă mai aveți portofelul, telefonul sau alte bunuri de valoare. Dacă vă lipsește ceva, alertați persoanele aflate în zonă, pentru prinderea infractorului și sunați de urgență la poliție;

– nu vă lăsați atrași în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea, ar putea fi un pretext folosit de hoți pentru a vă atrage într-o zonă în care să acționeze fără martori;

– dacă aveți la dumneavoastră sume mari de bani sau bunuri de valoare, nu consumați băuturi alcoolice, evitați locurile aglomerate și rugați o persoană de încredere să vă însoțească!

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *