Carmen Hărău, senator PNL: Sesiunea extraordinară trebuia să fie despre legea pensiilor, legea educației, legea sănătății sau simplificarea Codului fiscal, nu despre problemele lui Dragnea!

Eleonora Carmen HĂRĂU, senator PNL de Hunedoara, a criticat în termeni foarte duri modul în care coaliția PSD-ALDE a decis organizarea unei sesiuni extraordinare pentru a rezolva problemele juridice ale lui Liviu Dragnea, deși românii așteaptă de peste un an și jumătate soluții la problemele lor cele mai importante – salarii, pensii, educație, sănătate și politica fiscală:

„Legea pensiilor, legea educației naționale, legea sănătății, corectarea legii salarizării sau simplificarea Codului fiscal ar fi trebuit să fie punctele principale de pe ordinea de zi a unei sesiuni extraordinare. Da! Acestea sunt subiecte urgente pentru 20 de milioane de români, nu pentru unul singur!

O nouă lege a pensiilor, care să elimine inechitățile între pensionari care au muncit la fel, în aceleași condiții, dar s-au pensionat în momente diferite și au pensii cu diferențe uriașe, a fost promisă de peste un an! O lege a educației care să ne scoată din topul rușinos al statului cu cei mai mulți analfabeți este așteptată încă de la aprobarea primului program de guvernare PSD-ALDE. O lege a sănătății care să nu mai permită ca oamenii să moară cu zile prin spitale nici măcar nu a fost scrisă, iar un cod fiscal mult mai simplu, mult mai puțin birocratic este tot o himeră. Tot o urgență era și corectarea zecilor de erori și inechități din salarizarea bugetarilor! Deși sunt atâtea legi așteptate de români, pe care PSD-ALDE le-a promis încă de când a câștigat alegerile, niciuna dintre acestea nu formează obiectul pentru convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară în luna iulie! În schimb, chiar dacă românii au protestat toată iarna în stradă, exprimându-și dezacordul față de dezincriminarea hoției, a corupției și înșelăciunii, PSD-ALDE s-au baricadat în Parlament și au adus parlamentarii la serviciu, în plină vacanță, ca să facă legi în interesul unui singur om – șeful de la partid. Pentru că au cele mai multe voturi din Parlament, au modificat deja și Codul penal și Codul de procedură penală și vor insista cu amestecul politicului în treaba judecătorilor și a procurorilor. Noi, opoziția PNL, ne-am luptat și ne vom lupta cu toate instrumentele constituționale pe care le avem la dispoziție, pentru a nu transforma România într-o țară nefrecventabilă!

Pentru că liderilor PSD-ALDE nu le-a păsat niciun moment de problemele reale ale românilor, după ce va trece vara ne vom confrunta din nou cu aceleași veșnice probleme: inechitățile între angajați se vor adânci; pensionarii vor constata că au fost păcăliți și că după majorarea punctului de pensie cumpără mai puține bunuri din magazine; copii vor începe școala în aceleași condiții, cel mai probabil fără manuale; că în spitale se va intra în continuare cu o boală și se va ieși cu două boli; că mediul de afaceri este tot mai sufocat de o birocrație fiscală, care nu știe decât să dea cu biciul ca să ia bani mai mulți la buget.”

Senator PNL – Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *