Hunedoara, printre județele cu cele mai mici creșteri salariale

În februarie 2024, județele Bacău, Mehedinți și Călărași au înregistrat cele mai semnificative creșteri ale salariului mediu net comparativ cu februarie 2023, depășind pragul de 21%. În aceste județe, salariile au trecut de 4.000 de lei, cu Bacău în frunte, unde veniturile medii nete au urcat de la circa 3.700 de lei în februarie 2023 la aproape 4.500 de lei în februarie 2024.

Pe de altă parte, județele Hunedoara, Mureș și Harghita au înregistrat cele mai mici creșteri salariale. În Hunedoara, creșterea salariilor a fost substanțial mai mică, indicând o presiune redusă asupra angajatorilor în comparație cu alte județe.

În ciuda acestor diferențe, București, Cluj și Timiș rămân lideri în ceea ce privește nivelul salariilor, companiile din aceste județe oferind cele mai mari remunerații, cu salarii nete în Capitală apropiindu-se de 6.200 de lei.

Conform datelor de la Institutul Național de Statistică (INS) și calculelor realizate de Ziarul Financiar, 10 județe au înregistrat creșteri salariale de peste 20% în ultimul an, în timp ce cinci județe au avut creșteri sub 10%. Aceasta evidențiază o tendință de majorare a salariilor în județele cu venituri inițial mai mici, cum este cazul Bacăului, Mehedințiului și Călărașiului.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *