Iarnă grea: 28 de localități fără curent, drumuri blocate de arbori căzuți

Fenomenele meteorologice din ultimele 24 de ore, caracterizate prin căderi masive de zăpadă, lapoviţă şi vânt au dus la prăbușirea unor arbori pe drumurile din județ.

De asemenea Enel informează că în județul Hunedoara erau nealimentate 19 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 28 de localităţi, printre care Petroșani, Hațeg, Uricani, Gurasada, Ilia, Zam

„Pompierii Secţiei Ilia și ai Detașamentelor Deva, Petroșani și Hunedoara precum și echipe ale Secţiei Drumuri Naţionale au intervenit astăzi pentru îndepărtarea crengilor și arborilor cazuţi pe DN 7, pe mai multe porțiuni intre localitățile Burjuc si Zam, pe DN 76, in localitatea Valisoara, pe DN 66, la intrare in Bănița şi pe DJ 668 la Valea Sangeorgiului. Circulaţia pe aceste drumuri a fost intreruptă până când echipajele au reușit să segmenteze materialul lemnos cu ajutorul motofierăstraielor și să-l scoată în afara carosabilului. De asemenea, SVSU Petrila a intervenit pentru degajarea unui stâlp de curent căzut pe un autovehicul în oras. Pe drumurile naționale din județ acționeaza 37 utilaje de deszăpezire, nefiind drumuri închise sau blocate din cauza zăpezii. Dispeceratul ENEL informa la ora 09.00 despre faptul ca 24 de localități din judet sunt fără electricitate, fiind afectați, total sau parțial, 11434 de clienți. 16 echipe Enel sunt în teren pentru remedierea avariilor’, comunică ISU Hunedoara.

Situația drumurilor din sudul județului raportată prin Dispeceratul Drumuri Județene

„În Valea Jiului, au căzut ninsori abundente, astfel că la această oră stratul de zăpadă măsoară între 40 și 60 de centimetri în stațiunile montane. Utilajele de intervenție acționează atât pe DJ 664A Lupeni – Straja, cât și pe DJ 709F Slătinioara – Cabana Rusu, drum care asigură accesul spre stațiunea Parâng.

Dacă ieri pe drumul care duce spre Parâng nu au fost probleme și s-a circulat bine, mai ales după prânz, astăzi utilajele sunt în teren și încearcă să curețe drumul de zăpada care nu mai contenește. Circulația în zonă este îngreunată, iar spre Cabana Rusu pot urca, deocamdată, doar mașinile cu tracțiune integrală și mașinile echipate corespunzător pentru iarnă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.