IGSU: 38 de localităţi din 15 judeţe, afectate de vijelii

Ploile şi vijeliile din ultimele 24 de ore au afectat 38 de localităţi din 15 judeţe, anunţă IGSU, 23 de acoperişuri fiind parţial sau complet afectate şi fiind avariate nouă autoturisme. Peste 4000 de pompieri militari cu 1000 mijloace tehnice au participat la intervenţii.

“În urma ploilor căzute şi a vântului puternic din cursul zilei de ieri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte de vreme rea în Capitală şi în 38 de localităţi din 15 judeţe: Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui şi Vâlcea. Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din cinci locuinţe şi 23 curţi inundate. De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcţie căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate 9 autoturisme”, anunţă IGSU.

Din cauza vântului puternic, 23 de acoperişuri ale unor imobile au fost parţial sau total afectate.

În Capitală au fost înregistrate efecte ale vântului puternic, pompierii bucureşteni acţionând pentru îndepărtarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. Pe Şoseaua Viilor, un bărbat a decedat după ce a fost lovit de căderea unui arbore.

În judeţul Ilfov, echipajele de intervenţie au acţionat pentru scoaterea apei din 8 gospodării, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil şi pentru îndepărtarea elementelor instabile ale unui acoperiş.

Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil pe DN1 în localitatea Comarnic (PH), pe DN64 în dreptul localităţilor Orleşti şi Ioneşti (VL), pe DJ702A în localitatea Potocelu (DB), pe DN12 în localitatea Tuşnad(HR) şi a unui panou publicitar în Deva (HD).

În acest moment, echipajele ISU acţionează în localităţile afectate de vremea rea pentru îndepărtarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice şi evaluarea pagubelor produse.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *