Ilie Năstase cere, de la Deva, o mai mare susținere financiară pentru sportul românesc

Marele Ilie Năstase a vizitat, zilele trecute, municipiul Deva. Chiar dacă a trecut prin oraș pentru a-l susține pe unul dintre candidații la funcția de primar al municipiului Deva, Ilie Năstase, primul număr 1 mondial din istoria tenisului de câmp,  și-a făcut timp și pentru a vorbi despre sport și despre importanța susținerii financiare a acestuia. Și a făcut-o cu subiect și predicat, ca să fie clar pentru toți factorii de răspundere.

„Ar trebui să băgăm ceva mai mulți bani în sport. Să fie o prioritate sportul. Dacă este o prioritate sportul, o să cheltuim mai puțini bani în sănătate. Așa o să fim sănătoși. Asta trebuie să facem. Prioritar să fie sportul. Să fie o prioritate în țara noastră”, a declarat, la Deva, Ilie Năstase.

Marele tenisman a vorbit mai puțin despre sportul care l-a consacrat, preferând să nu urmărească, la televizor, meciul de Cupa Davis dintre România și Israel, pierdut, din păcate de „tricolori”, care au retrogradat în Divizia a III-a a competiției, și a apreciat performanța Simonei Halep, ajunsă, și ea, număr 1 mondial, precizând că, și de acum încolo, pe jucătoare va fi pusă multă presiune.

Ilie Năstase, alături de Nadia Comăneci, este cel mai cunoscut sportiv român, fiind și primul jucător de tenis care a depășit bariera de 100 de turnee profesioniste câștigate, acesta mai triumfând, de asemenea, în competiții de Grand Slam, atât la simplu, dar și la dublu, cât și la mixt. În vizita sa la Deva, Ilie Năstase a fost și pe Aleea Gimnastelor, de lângă Colegiul Național Sportiv “Cetate”, unde a putut vedea și statuia bunei sale prietene, Nadia Comăneci.

Claudiu POPA

sursa foto: www.bzi.ro

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *