În ce oraș este interzisă hrănirea porumbeilor, în spațiul public

Consiliul Local al municipiului Timişoara a adoptat, marţi, o hotărâre care prevede că este interzisă hrănirea porumbeilor pe domeniul public. De asemenea, câinii şi pisicile pot fi plimbate cu mijloace de transport în comun, potrivit aceleiaşi hotărâri.

Proiectul a fost iniţiat de consilierii locali ai USR PLUS, Rodica Militaru şi Răzvan Stana.

Potrivit acestuia, cei care hrănesc porumbeii pe domeniul public, în Timişoara, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 200 de lei. Nu a fost stabilit, însă, cum va aplica Poliţia Locală aceste amenzi, mai ales că în majoritatea cazurilor copiii sunt cei care hrănesc porumbeii în centrul oraşului.

De asemenea, consilierii locali din Timişoara au aprobat ca pisicile şi câinii să poată fi transportaţi cu tramvaie, autobuze sau troleibuze.
Totodată, conform noului regulament aprobat, deţinătorii de animale de companie de la blocuri, nu mai au nevoie de acceptul vecinilor pentru a creşte un câine sau o pisică în apartament.
Iniţiatorii acestui proiect au propus iniţial să fie interzisă hrănirea porumbeilor şi a tuturor animalelor pe domeniul public. Ulterior, s-a revenit asupra deciziei, care a fost limitată doar la interzicerea hrănirii porumbeilor. Astfel câinii şi pisicile ori alte animale vor putea primi mâncare pe domeniul public.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *