Un șofer a provocat un accident în lanț, în Deva. Pe lângă că duhnea a alcool, avea și toate documentele în neregulă

Un șofer de 53 de ani, din Călan a provocat un accident în lanț, marți seara, în Deva, din cauza că nu a păstrat distanța în mers, acroșând mașina din față, care a intrat într-un alt autoturism parcat. În urma evenimentului rutier, polițiști au depistat că șoferul din Călan, era sub influența alcoolului, iar la controlul actelor, acesta avea permisul  reținut, certificatul de înmatriculare expirat și fără poliță de asigurare.

La data de 09 iulie 2024, ora 19:56, un bărbat de 53 ani, din orașul Călan, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Deva, pe sensul străzii Mihai Eminescu spre bulevardul 22 Decembrie, în apropierea intersecției cu bulevardul 22 Decembrie, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță în mers față de un autoturism pe care l-a acroșat în partea din spate, ulterior fiind proiectat într-un alt autoturism care se afla parcat regulamentar.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de către polițiștii ajunși la fața locului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,16mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării în bazele de date ale poliției, s-a stabilit că, bărbatul de  53 ani, are permisul de conducere expirat, autoturismul condus de către acesta are certificatul de înmatriculare suspendat ca urmare a expirării termenului de valabilitate a ITP și nu deține poliță RCA valabilă, fiind aplicate sancțiuni contravenționale conform legii.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *