IN MEMORIAM ADI OPREA: Gânduri ale colegilor

La trecerea înspre lumina vieții veșnice, colegul nostru Adrian Oprea a trezit amintirile vii ale oamenilor care l-au cunoscut, care i-au fost în preajmă. Din mulțimea de mesaje ce-i însoțesc trecerea spre odihna veșnică, am selectat aici doar câteva, ale unor colegi din presa hunedoreană care au dorit să-și pună gândurile în trena amintirilor ce-l vor însoți pe Adi Oprea mereu.

 

Ada Beraru: Când ne-am întors de la Sibiu am cântat. Îi conduceam mașina, pentru că tocmai se operase la un ochi. La dus, făcusem pană. Era el la volan, în plină autostradă, mașina s-a smucit dintr-o dată de sub noi și numai forța brațelor lui a făcut ca să nu fim aruncați pe câmp. L-am ajutat atât cât am putut ca să schimbăm roata. La întoarcere am râs, am glumit, am povestit, am cântat… Ne știam din 2003, când eu tocmai ce terminasem facultatea și mă angajasem. Niciodată nu voi uita cum, în urmă cu exact 10 ani, când mi-a fost mai greu și am avut nevoie de ajutor, am bătut la două uși care mi s-au închis. Eram tristă. M-a întrebat de ce. I-am spus. “Hai că rezolvăm amândoi, pui de om!” Așa îmi spunea… Și el a rezolvat pentru mine. Ultima oară ne-am văzut la studio. O „întâmplare” a făcut ca viața să ne poarte pe aceleași drumuri, vreme de 18 ani încheiați. Am schimbat redacții și studiouri, dar… cumva, mereu într-una dintre ele ne regăseam. Colegi. M-am bucurat de încrederea de a mă lăsa să văd, dincolo de masca lui de om jovial, mereu pus pe șotii și haz de necaz, inima lui, pe cât de mare și bună, pe atât de vulnerabilă. Inima lui ca o pâine caldă, din care am mâncat, împărtășindu-ne, toți cei care i-am trecut prin viață.
Drum bun și Rai senin, domnule Oprea. Sunteți și acolo, și aici. Iar a muri înseamnă doar a pleca puțin, căci Dragostea de oameni și Recunoștința sunt punți neprieritoare peste abisul veșniciei.

 

Ciprian Iancu:  „Drum bun, tinere!《Salutare tinereeee? Ce mai faaci?! Hai să-i dăm drumul!》Cam aşa începea Adi Oprea fiecare zi de lucru la Radio Color Hunedoara. Imediat ce se aprindea becul roşu cu înscrisul „ON AIR” o cantitate şi mai mare de energie pozitivă se revărsa, prin microfon, spre receptoarele ascultătorilor. Era răsplătit, cel mai adesea, cu aceeaşi energie pozitivă. Cu asta se încărca Adi. Cu oameni faini, cu glume, poveşti amuzante şi râsete. I-au plăcut oamenii şi oamenii l-au plăcut înapoi. Ne vei lipsi. Mult. Drum bun spre o lume mai bună, tinere!”

 

Ritta Țirei: Regrete eterne…. Îmi este greu să găsesc cuvintele potrivite acum, când am aflat vestea tristă despre tine Adi, prieten drag și coleg minunat la postul Radio Color Hunedoara. Vesel, optimist, mereu cu zâmbetul pe buze mă încurajai și niciodată nu știam că și tu ai avea probleme. Lacrimile nu se pot opri și sunt îndurerată de această pierdere!
Sunt onorată că te-am cunoscut și vei râmâne pentru totdeauna în sufletul meu!
Sincere condoleanțe familiei!

 

Titi Popa: Adi a fost unul dintre cei mai optimiști, mai înțelegători și mai generoși oameni pe care i-am cunoscut, iar decesul lui este cu atât mai dificil de acceptat. Știam cu toții că se luptă cu o boală perfidă și, într-un fel, s-a stins încet sub ochii noștri neputincioși. Dar, având un caracter puternic, nu se plângea, și a fost activ și încrezător până în ultima clipă. A plecat dintre noi un om bun și cald, ce punea mult suflet în tot ce făcea. Știu asta pentru că am colaborat timp de aproape 18 ani la Radio Color Hunedoara și fiecare întâlnire ocazionată de producția emisiunilor sale bisăptămânale, 《Cocktail Magazin》, era pentru mine o ocazie de a petrece câteva ore în compania unui om care, în felul lui special și de multe ori în ciuda propriilor sale necazuri, mă făcea să mai uit de probleme și mă încărca cu bună dispoziție și energie. Acum, când nu mai e nimic de făcut, putem doar să ne luăm rămas bun de la el și să-i păstrăm amintirea în inimile noastre.
Nu te vom uita, Adrian!

 

Mircea Goian: Îmi aduc aminte de primii anii petrecuți în mass media hunedoreană și de colegii cu care am început munca la Radio Color Hunedoara. Pe Adi Oprea l-am selectat dintr-un grup de 72 de candidați pentru verva, voioșia și buna dispoziție pe care o răspândea în jurul lui. Realiza la Radio Color Hunedoara cea mai urmărită emisiune fiind o vedetă locală. Hunedorenii aveau nevoie să râdă, să fie puternici pentru a trece prin schimbările sociale de atunci din Hunedoara. Poate că mulți nu au realizat ce rol important avea pentru comunitate o emisiune de divertisment în timpul unui „război”. Adi Oprea a reușit să fie autentic, să fie o voce asimilată în conștiința hunedorenilor. Peste ani am ajuns colegi la Info Hd unde potențialul creativ al lui Adrian Oprea s-a putut remarca. Este o pierdere mare pentru noi. Dumnezeu să îl odihnească.

 

Nicolle Ebner: Sincere condoleanțe, familiei! Vestea m-a întristat profund. Acum două luni ne-am întâlnit, întâmplător, la o terasă. Glumea, râdea cu poftă, de parcă n-avea nicio grijă, nicio problemă. Sunt îndurerată, dar măcar va rămâne în amintirea mea imaginea lui debordând de optimism. Dumnezeu să aibă grijă de tine, colega!

 

Nicolae Gavrea: Adrian Oprea s-a dus mult prea repede dintre noi. Am fost într-o perioadă colegi,am avut o stimă deosebită pentru el. Păcat… Drum lin spre ceruri Adi! Sincere condoleanțe familiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *