Inamica grăsimii. A investit în ”industria slăbitului” și a câștigat

Poate a fost cea mai bună afacere în care și-ar fi putut plasa cei 15.000 de euro împrumutați acum șase ani. O franciză ”Natur House”.   În mai puțin de doi ani datoria a fost stinsă, iar veniturile i-au permis să se extindă în mai multe orașe din țară. În prezent, Iustina Costea are ”în lucru” peste 100 de clienți pe săptămână. Numărul lor crește cu aproximativ 40 de persoane în fiecare lună. Lucru de înțeles, atâta timp cât oferta Iustinei Costea este de nerefuzat, într-o lume subjugată tot mai mult de ispite gastronomice. Întreprinzătoarea redă silueta femeilor, bărbaților și copiilor cotropiți de obezitate. Iar ca să nu mai fii gras niciun cost nu e prea mare. Mai ales dacă slăbitul e scutit de chinurile foamei.

Foame pe gratis sau reeducare alimentară cu plată?

Deci vrem să slăbim. Ce mare lucru?! Soluția e simplă. Nu mai mâncăm! Costă zero lei și, dacă rezistăm la foame, într-o lună dăm jos ceva kilograme. DACĂ REZISTĂM LA FOAME! Riscuri? Demineralizarea organismului, tulburări digestive, deprimare, stres de foame.  Se poate și altfel? Iustina Costea spune că majoritatea clienților ajung la ea după ce-și pun această întrebare.

”De obicei, cei care ajung la noi au încercat tot felul de rețete pentru slăbit, dar fără succes. Avantajul numărul unu al unui sistem pentru slăbit perfecționat zeci de ani este că dă rezultate”, explică Iustina Costea. În plus, unele strategii ale unui astfel de sistem sunt deosebit de atractive pentru clienți, deși par că se bat cap în cap cu obținerea scopului final.

Mănânci mai mult ca să slăbești

Roxana Anca, nutriționist

Nutriționista Roxana Anca te șochează din prima clipă când îți spune că în unele cazuri cei care vor să slăbească ajung să mănânce mai mult decât înainte de a începe tratamentul. Te lămurești însă imediat.

”E vorba de cantitate, nu de aport caloric. Există multe situații când meniul prescris persoanei care vrea să slăbească e mai mare în gramaj decât cel consumat înainte. De exemplu, 100 de grame de jumări sunt înlocuite cu 200 de grame de salată verde. Numărul de calorii ingerate prin consumarea salatei este net inferior decât în cazul grăsimii din jumări”, explică nutriționista.

Ajutor, vreau să slăbesc fără chinuri! Ce fac?

Cei care vor să slăbească prin metode profesioniste parcurg în cabinetul Iustinei Costea de la Deva o procedură standard. Pasul întâi este evaluarea persoanei supraponderale pentru identificarea profilului ei metabolic. Odată stabilit acesta, persoanei i se întocmește o dietă personalizată care să ducă la scăderea în greutate. ”Meniul este detailat la maxim, astfel încât cei foarte meticuloși pot primi stabilite la gram cantitățile de alimente pe care trebuie să le consume”, spune întreprinzătoarea.

Iustina Costea

Efectele dietei sunt stimulate de așa numitele suplimente alimentare. ”Sunt extracte de plante, fructe și legume, care, funcție de profilul fiecărui client, au scopuri diferite. Unele catalizează metabolismul pentru o slăbire mai rapidă, sau detoxifică organismul,  altele reglează digestia, altele estompează pofta de sărat sau de dulce”, explică Iustina Costea.

Cabinetul dispune de peste 40 de tipuri de astfel de suplimente alimentare, folosite funcție de profilul clientului. Sunt însă și peste 80 de tipuri de alimente hipocalorice, pe care cabinetul le pune la dispoziția celor care vor să slăbească.

”E vorba de biscuiți, dulcețuri, pâine, fibre, ceai sau cafea fabricate special pentru a fi consumate în meniul destinat persoanelor obeze. Ele fac viața mai ușoară celor care vor să piardă kilograme prin faptul că nu îngrașă. Sunt hipocalorice”, spune întreprinzătoarea.

Cum dați slăbitul?

”Aș vrea să slăbesc x kilograme în y luni de zile! Cât m-ar costa?”. E tipul de întrebări care se pun permanent în cabinetul Iustinei Costea. În multe cazuri există, însă, și răspuns la ele. ”De exemplu, un bărbat de circa 50 de ani, care cântărește, să zicem 100 de kilograme, poate slăbi în cinci luni de zile 20 kilograme dacă respectă strict formula noastră care cuprinde dieta, suplimentele alimentare și alimentele hipocalorice brevetate de francizor”, spune Iustina Costea.

Pentru o astfel de slăbire costul lunar ar fi undeva la 250-300 de lei. Se vor plăti doar produsele cumpărate (suplimentele și alimentele firmei), nu și consultațiile și evaluarea periodică de pe parcurs. Merită 1500 de lei să slăbiți fără stres 20 de kilograme în cinci luni? Se pare că la întrebarea asta răspund da tot mai mulți hunedoreni.

De ce vor hunedorenii să slăbească?

Natura activității și dialogurile din cabinetul Iustinei Costea concură la identificarea unor trenduri privitor la motivația pe care o au hunedorenii ca să piardă din kilograme.

”Femeile în principal urmăresc ca prin slăbire să arate mai bine, să fie mai sexy. Bărbații vin de obicei la recomandarea doctorilor speriați că toate aceste kilograme în plus le vor pricinui boli letale”, spune întreprinzătoarea.

Ea precizează că nu oferă soluții miraculoase de slăbiri la minut. Adică, orice solicitare făcută luni pentru sâmbătă de genul ”ajutați-mă să dau jos 10 kilograme ca să încap în rochie la botez” nu intră în portofoliul de servicii ale Iustinei Costea. Sunt însă printre clienți cazuri de obezitate grave, morbide, care vin să ceară ajutor ”de urgență” pentru că au ajuns să nu se mai poată deplasa.

”Cel mai dramatic caz în Hunedoara a fost al unei femei care cântărea 168 de kilograme. Medicul a trimis-o acasă. Nu o mai putea ajuta. A slăbit 48 de kilograme în câteva luni fără să sufere de foame. Doamna și-a recăpătat încrederea în sine, iar pesimismul i-a dispărut. Am fost foarte bucuroasă de reușita asta”, spune întreprinzătoarea.

Adaptări la o lume a grașilor

Un alt fenomen care se face simțit este cel al copiilor obezi. ”A crescut îngrijorător numărul copiilor obezi aduși de părinți la noi. ”Grasul” devine deja normă, nu excepția la copii. Dar și în multe comunități de adulți. Trendul ăsta e observat de multe industrii. Știați de exemplu că industria textilă, tacit, modifică dimensiunile hainelor, astfel încât clienții lor să poată purta aceeași mărime la bluză, deși s-au îngrășat? Adică o mărime S de acum 10 ani este mult mai mică decât mărimea S de acuma. Am verificat personal. Industria vestimentară recalibrează dimensiunile pentru o lume a grașilor”, dezvăluie Iustina Costea.

”Sunt pe profit, dar la mine nici el nu e prea gras”

Mica întreprindere de slăbit a reușit anul trecut să atingă o cifră de afaceri de aproape 70.000 de euro. Rata medie a profitului unor astfel de afaceri este undeva la 25 la sută. Prin urmare, veniturile obținute de întreprinzătoare nu taie respirația, dar, privite ca un salariu, ele asigură un confort financiar sporit.

”Sunt pe profit,  dar la mine nici el nu e prea gras, ca să zic așa. Momentan nu mai am planuri de extindere. Am francizele de la Deva, Alba-Iulia și Pitești. În prezent, acumulez capital pentru zile negre. Simt că trebuie să am o plasă de protecție financiară pentru perioada următoare, care se anunță destul de turbulentă pentru mediul de afaceri”, spune Iustina Costea.

Ce este ”Natur House”?

Natur House este o franciză care promovează o metodă de slăbire testată și îmbunătățită pe parcursul a peste 20 de ani de activitate în domeniul nutriției și al dieteticii. Țelul companiei este să vină în sprijinul persoanelor care își doresc să piardă din greutate, printr-un regim de slăbit sănătos.

Adrian SĂLĂGEAN

Foto: arhiva Iustinei Costea

Un comentariu la „Inamica grăsimii. A investit în ”industria slăbitului” și a câștigat

  • 8 septembrie 2017 la 6:50
    Permalink

    Bravo Iustina,

    Dovada că dăruirea, munca și seriozitatea duc la rezultate atât pentru tine cât și pentru clienții

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.