Incendiu la un utilaj de deszăpezire parcat în curtea unei societăți comerciale

Petroşani. Dosar de cercetare penală înregistrat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere din culpă

 

În data de 25 ianuarie 2023, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Municipiului Petroșani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în seara zilei de 24 ianuarie 2023, la un utilaj de deszăpezire parcat în curtea unei societăți comerciale din Petroşani, a izbucnit un incendiu care a fost stins în scurt timp de către personalul de pază.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că în curtea societăţii comerciale  respective sunt garate mai multe echipamente/utilaje de deszăpezire, iar în data de  24 ianuarie 2023, în jurul orei 22:20, personalul de pază al firmei a observat un incendiu la un utilaj de deszăpezire (parcat în incinta punctului de lucru), motiv pentru care a intervenit și a stins incendiul fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale semnificative.

Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, la o distanță de aproximativ 3 metri față de  utilajul de deszăpezire, a fost identificat un recipient din sticlă, spart, precum și un obiect textil care prezenta urme de carbonizare.

De asemenea, pe șasiul utilajului, sub cabină, au fost identificate mai multe fire electrice având izolația parțial topită, din cercetările efectuate până în prezent stabilindu-se că urmele de carbonizare ale firelor electrice sunt specifice unui scurtcircuit electric.

În cauză,  a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii  de distrugere din culpă, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și pentru luarea măsurilor legale.

 

IPJ Hunedoara

sursa foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *