Incendiu mistuitor și hidranți defecți

Un incendiu puternic a avut loc, la finele săptămânii trecute, la un mare magazin chinezesc din municipiul Petrosani. Nefericitul eveniment a scos la iveală o serie de neajunsuri.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, solicită verificarea tuturor hidranților exteriori din Petroșani

 

„În calitate de primar al municipiului Petroșani și președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență am solicitat în această dimineață operatorului de apă potabilă și apă uzată – Apa Serv Valea Jiului SA verificarea de urgență, împreună cu reprezentanții Detașamentului de Pompieri, a tuturor hidranților stradali de pe raza municipiului Petroșani. Incendiul violent izbucnit vineri seara la magazinul chinezesc situat pe strada 1 Decembrie 1918, în zona Spitalului de Urgență Petroșani, a scos la iveală faptul că hidranții stradali de apă amplasați în proximitatea magazinului Carrefour (fostul magazin Billa) nu erau funcționali.

Acest lucru nu este admisibil și toată rețeaua de hidranți exteriori trebuie să fie funcțională, corect întreținută, astfel încât să poată fi utilizată la parametri optimi în caz de necesitate”, arată IJJ susține Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Rețelele de distribuție a apei din centrele populate (localități) trebuie să fie echipate cu hidranți exteriori, care să asigure condițiile de debit și presiune necesare stingerii incendiilor, potrivit prevederilor legale în vigoare și a reglementărilor tehnice referitoare la instalații de alimentare cu apă și canalizare a localităților.

În municipiul Petroșani, la fel ca în întreaga Vale a Jiului, rețeaua exterioară de hidranți este administrată de SC Apa Serv Valea Jiului SA, societate de interes local care funcționează în directa subordine a Consiliului Județean Hunedoara.

 

„Pentru a  preîntâmpina orice disfuncționalitate, iar hidranții să poată răspunde scopului pentru care au fost proiectați și amplasați, nu așa cum s-a întâmplat, din nefericire, vineri seara,  am solicitat verificarea tuturor acestor instalații de către o echipă comună formată din reprezentanții Apa Serv Valea Jiului și ai Detașamentului de Pompieri din Petroșani”, mai spune sursa citată.

 

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.